Project Description

A perimeter wall for a new DC community

Utility – Washington, DC

As an industrial waterfront area of Washington, D.C. made way for a new condo development, the transformation called for some creative solutions to accommodate the mixed land uses.

A precast wall was specified to protect future residents from an adjacent industrial yard. The wall would create a visibility shield as well as provide a natural stone façade. To further integrate with the surrounding community, murals by local artists were painted on the walls.

Matching the previous wall completed for the owner years back, Durisol was also selected “…in part because we were able to prepare drawings in a short period of time and support a process requiring permitting,” explained Nathan Binette, the Durisol PM for the project. “Utility sites such as this one typically has many underground obstructions to avoid when locating post foundations. New obstructions are often discovered after the initial design, which requires the manufacturer to have a degree of flexibility.”

As the wall went up simultaneously with the development, time was of the essence. Especially where installation partners, Sargent & Lundy, were working around the confines of outage limitations of the substation.

Industrial

Project Team

GENERAL CONTRACTOR

Alridge

ENGINEER

Larson Engineers

INSTALLER

Sargent & Lundy

Let’s work together